Eind negentiende eeuw waren geïmporteerde sigaretten nog een bijzondere luxe. Van een sigaar of van pijptabak genoot je namelijk voor minder geld veel langer. Pas toen sigaretten hier op grote schaal geproduceerd werden, werden ze ook betaalbaar.
De slimme tabaksverkoper Eduard Huf startte in 1904 sigarettenfabriek ‘Stelio’ in twee woonhuizen aan de Laanweg. Daar liet hij - grotendeels nog handmatig - Turkse sigaretten van hoge kwaliteit maken. De Amsterdamse vrouwen en mannen die er werkten, werden geïnstrueerd door de Grieks-Turkse bedrijfsleider Stelianos Efstathópoulos, die in Smyrna (nu Izmir) had geleerd hoe je Egyptische en Turkse tabak moest mengen.
De uitstraling van de Stelio-sigaret moest zo exotisch mogelijk zijn. Regelmatig werd er in verschillende steden reclame gemaakt met een kameel en andere exotische dieren. In een reportage van ‘Eigen Haard’ in 1908 poseerde het personeel van de fabriek - waarschijnlijk speciaal voor die gelegenheid - in Turkse kleding.
In 1931 ging de Steilo fabriek failliet. De huizen aan de Laanweg, waar de Steilo fabriek gevestigd was, wordt aan het begin van de jaren’60 van de vorige eeuw gesloopt. In het begin van de jaren’80 zijn de woonflats gebouwd die nog steeds aan de Laanweg staan. Foto's op de gevels van deze flats herinneren nog aan de huizen en die er eerst stonden.